Paul van Roosmalen

 

Mijn werk gaat over beleving van ruimte en tijd. Ik onderzoek wat ruimte met je doet en dan met name kleine, krappe ruimtes. In deze ruimtes strijden beklemming en verzet met geborgenheid en overgave. Ik bouw vaker tunnels en mijn werk bevind zich regelmatig ondergronds.

Je beleving van tijd en ruimte wordt gevoed door herinneringen en associaties die je hebt. Dit kunnen hele persoonlijke en tijdgebonden herinneringen en beelden zijn, maar ook meer collectieve. Ze kunnen zich ook afspelen parallel aan de reële wereld. Een wereld die opgeroepen wordt door een vermenging van eigen en gezamenlijke herinneringen, maar ook van tal van werken uit de literatuur, beeldende kunst, games, muziek en film. Zo kan er nooit sprake zijn van een objectieve herinnering en een betrouwbare tijdsbeleving.

In mijn werken is dit onderzoek naar zowel tijd als ruimte goed terug te zien. ik maak hierbij gebruik van zowel geluid, video als ruimtelijke objecten. 

 Ik heb autonome beeldende kunst gestudeerd aan st. Joost academie te Den Bosch van 2008 tot 2012. Als afstudeerscriptie heb ik het boekje "Script" geschreven, waarbij in de vorm van een verhaal allerlei ruimtes beschreven worden die vervolgens verbeeld zijn in diverse ruimtelijke objecten en videowerken.

 

 

kvk: 68495404

btw: NL160420313B02

Top  |  vanroosmalen.paul@gmail.com